Wat meer over ons

De naam Moeskop is een referentie naar ‘moeskopperij’, wat het oogsten van groenten, fruit en gewassen zonder toestemming beschrijft. Onze inspiratie is vertrokken van het idee om fruit te redden, voornamelijk appels en peren, dat anders verloren zou gaan. We oogsten een verscheidenheid aan oude appel- en perensoorten, persen ze om hun sap te extraheren en laten de natuur zijn gang gaan in het fermentatieproces. Met minimale tussenkomst creëren we ciders en andere gefermenteerde producten van uitzonderlijke kwaliteit.
Onze missie bij Moeskop is éénduidig: op duurzame wijze uitstekende producten produceren. Wij geloven in het gebruik van het verstrijken van de tijd als de belangrijkste katalysator voor kwaliteit. Door onze ciders zorgvuldig te laten rijpen in alle rust, laten we de smaken harmoniëren en maken we gebruik van de natuurlijke gisten en essences in het fruit. Duurzaamheid vormt de kern van onze activiteiten en onze toewijding om vergeten fruit een doel te geven is onwrikbaar.
Hoewel we een duidelijke visie en missie hebben, staat Moeskop nog in de kinderschoenen. Terwijl we aan deze spannende reis beginnen, kijken we reikhalzend uit naar de lancering van onze eerste partij zorgvuldig gemaakte ciders in het komende jaar. Vier samen met ons de schoonheid van fermentatie en de ongelooflijke smaken die kunnen ontstaan door het omarmen van het aanbod van de natuur.
Onze Mechelse Roots
Moeskop is trots om Mechelen onze thuisbasis te noemen. Hoewel we ons fruit verzamelen op verschillende locaties in België, en zelfs daarbuiten, worden al onze ciders met liefde geproduceerd door Mechelaars in Mechelen.
